tijhofdiervoeders

Viooltjes 2024

Op het gebied van tuin bent u bij ons ook aan het goede adres. Van tuingereedschap tot zaden voor uw bloementuin en moestuin. In het voorjaar hebben wij rond moederdag altijd een ruime voorraad aan bloemen en planten, daarna omen de groenteplanten, zoals komkommers, tomatenplanten en sla.

Bemesting op het gazon en in de borders is erg belangrijk en uiteraard bij ons verkrijgbaar, wij hebben kunstmest maar zeker ook organische mest die langer werkzaam is en beter is voor het bodemleven en het milieu. In het voor- of najaar kalk op het gazon? Ook die haalt u bij ons.

Verhuur verticuteermachine.

Naast dit alles is het bij ons ook mogelijk om een verticuteermachine te huren. Waarom verticuteren? In de loop van de tijd raakt uw gazon verstikt door een laag mos, gras en plantenresten. Hierdoor kunnen vocht, voedingsstoffen en licht niet meer goed in de grasmat doordringen. Deze laag haalt u weg door te verticuteren. Verticuteren doet u in het voorjaar, ongeveer in april en in het najaar, september of oktober. Na het verticuteren zal het gazon er niet zo mooi bij liggen. Wij raden u aan om het gazon door te zaaien met  graszaad en te bemesten. Hierdoor heeft de bodem direct een goede voeding en kunnen nieuwe grassprieten zich ontwikkelen. 

Hierna is het zaak om te sproeien, voor meer informatie hierover klikt u hier  https://www.tijhofdiervoeders.nl/besproeing-beregining/