tijhofdiervoeders

Tuin

Op het gebied van tuinieren hebben wij ook een mooi assortiment. Van tuingereedschap tot zaden voor uw bloementuin en moestuin. In het voorjaar hebben wij rond moederdag altijd een een ruime voorraad aan bloemen en planten, daarna komen de groenteplanten, waaronder komkommers, tomaten, sla en aardbeien.

Bemesting op het gazon en in de borders is erg belangrijk en is bij ons uiteraard ook verkrijgbaar, wij hebben kunstmest maar zeker ook organische mest die veel beter voor het bodemleven en het milieu is.

Naast dit alles is het bij ons ook mogelijk om een verticuteermachine te huren. Waarom verticuteren? In de loop van de tijd raakt uw gazon verstikt door een laag mos, gras- en plantenresten. Hierdoor kunnen vocht, voedingsstoffen en licht niet meer goed in de grasmat doordringen. Deze laag haalt u weg door te verticuteren. Verticuteren doet u in het voorjaar, ongeveer in april en in het najaar, september of oktober. Na het verticuteren zal het gazon er niet zo mooi bij liggen. Wij raden u aan om het gazon door te zaaien met graszaad en te bemesten. Hierdoor heeft de bodem direct een goede voeding en kunnen nieuwe grassprieten zich ontwikkelen.

Voor meer informatie over het sproeien van uw tuin klikt u op de volgende link https://www.tijhofdiervoeders.nl/besproeing-beregining/