tijhofdiervoeders

Schapen & Geiten

Voor de schapen en geiten hebben wij voer van Garvo en Gedizo.

Garvo biedt voeders op maat voor hobbyboeren die vitale lammeren willen fokken en voor liefhebbers die voor de aardigheid enkele schapen houden. Garvo draagt met zijn uitgekiende voer bij aan een probleemloos, lang en gezond leven van uw schaap. Het basisvoer van schapen bestaat uit hooi en gras. Dit structuurvoer wordt aangevuld met krachtvoer om hun reserves op peil te houden. Ook hebben ze vitaminen en mineralen nodig. De samenstelling van Alfamix schaap is volledig afgestemd op de spijsvertering en de energiebehoefte en van schapen met een normale activiteit. Alfamix schaap bestaat uit een rijke mengeling van natuurlijke ingrediënten die vervetting tegengaat terwijl de dieren, dankzij de nodige voedingsstoffen, goed in hun natuurlijke balans blijven. Dat resulteert in mooi bevleesde dieren met harde hoeven en een mooie wolstructuur die niet te vet is. De schapen ontwikkelen een perfecte hormoonhuishouding die resulteert in goede vruchtbaarheid, probleemloze dracht, gemakkelijke geboorte en een moeiteloze zoogperiode. Dieren die naar een tentoonstelling of keuring moeten hebben met alfamix schaap de juiste conditie. Naast de Alfamix kunnen ooien tijdens de zoogperiode bijgevoerd worden met schapenkorrel of schapenbrok basis. Zo kunnen ze de lammeren veel en vaak voederen.

Voor de lammeren is er lammerenkorrel plus. Deze ‘plus’ staat voor de toevoeging van natuurlijk oregano extract. Dit draagt bij aan een blijvend gezondere darmwerking.

Garvo schapenvoeders zijn koperarm. Veel schapen zijn gevoelig voor koper en voor sommige schapen kan koper in het voer zelfs de dood tot gevolg hebben. Daarom mogen schapen beslist niet met bijvoorbeeld geiten- of rundveevoer gevoerd worden. Verstrek omgekeerd liever ook geen schapenvoer aan geiten omdat geiten juist wel een (geringe) koperbehoefte hebben. Schapen en geiten hebben eveneens verschillende vitaminebehoeften.

Van Gedizo hebben zij de MPB-mix, deze bestaat uit mais, perspulp en bierborstel. MPB-mix zorgt voor een goede gezondheid en stimuleert de melkgift en het eiwitgehalte. Deze MPB-mix is bijzonder geschikt voor schapen en geiten.

Garvo heeft de volgende producten voor geiten en dwerggeiten: