tijhofdiervoeders

Pluimvee & Watervogels

Voor de kippen hebben wij verschillende soorten voer van het merk Garvo. 

Garvo heeft een uitgekiende reeks producten om elke kip optimaal gezond en sterk te houden. Het is dus beslist de moeite waard om een kijkje te nemen in ons assortiment. Garvo heeft voor elke kippenhouder voer dat bij zijn kippen past. Zo zijn hoogwaardige kippenvoeders voor wie graag wat (scharrel)kippen houdt voor de gezelligheid en een lekker eitje, én uitgekiende premium voeders voor fokkers van sierkippen.                                                                           Garvo heeft ook granenmengsels, eventueel aangevuld met eiwit- en mineralenrijke korrels en eventueel kippengrit. De alfamixen en het kippensnoep zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt om kippen gezond te voeren, handtam te maken of te trakteren.

Ook voor de watervogels hebben wij van Garvo een assortiment. Er zijn heel veel soorten watervogels te houden. De keuze is mede afhankelijk van de ruimte en de tijd die iemand heeft. En verder kijkt de 1 meer naar kleurenpracht en de ander naar het gedrag van de dieren.

Watervogels hebben in verhouding tot kippen veel meer veren en hun verenpak moet natuurlijk perfect waterdicht zijn. Gezonde, goed verzorgde dieren zien er prachtig uit. Watervogels zijn over het algemeen gemakkelijke eters. Afhankelijk van de soort en de situatie hebben ze wel verschillend voer nodig. Zo eten bijvoorbeeld duik- en zaagbekeenden visrijk voer, in tegenstelling tot tamme watervogels in de tuinvijver. Altijd is het nodig om het voer af te stemmen op hun situatie, bijvoorbeeld als ze eieren leggen, broeden en jongen hebben.